Se dette nyhedsbrev i en browser
Iværk&Vækst2010
10. OG 11. SEPTEMBER 2010 I FORUM COPENHAGEN
NYHEDSBREV 17. AUGUST

Nedtællingen til Iværk&Vækst2010 er begyndt

Med kun lidt over tre uger til Iværk&Vækst2010, kan du nu for alvor begynde at danne dig et overblik over det endelige aktivitetsprogram på www.ivaerk.dk. Listen over udstillere er alenlang (se den her), eventkalenderen tæt pakket (se den her), og rådgiverne i Iværkstedet er ved at stramme slipset og gøre sig klar til at give sparring på en lang række emner. Netværk, mød en ny forretningspartner, find den rette freelancer, bliv udfordret til et foredrag eller en workshop, eller få en sludder i loungen. Mulighederne bliver mange – har du sat kryds i kalenderen?

Deltag i årets Iværk-undersøgelse

Resultatet danner grundlag for Debatten fredag kl. 12.30 på Iværk&Vækst, hvor bl.a. Soulaima Gourani deltager.

Klik her for at deltage!

Som tak trækker vi lod om 5 x bøger af iværksætter og netværksekspert Charlotte Junge (Netværk – vejen til målet, ver. 2.0) samt 5 x Smartbox, brunch for to.

Franchise behøver ikke være dyrt i opstart

Iværk&Vækst byder igen i år på muligheder for at starte forretning baseret på et allerede eksisterende franchise. Fokus er denne gang i langt højere grad på helt almindelige subfranchises – altså henvendt til iværksættere, der gerne vil starte med en forretning inden for et allerede eksisterende koncept.

Mange tror, det koster mange millioner at starte op som franchisetager, men faktisk findes der koncepter, hvor man kan komme ind med en en overskuelig investering. For eksempel kræver det omkring 1 mio. kr. at komme i gang med sin egen Subway, som du kan møde på Iværk&Vækst2010. Og har man en ismand eller -kvinde i maven, kan det gøres endnu billigere med konceptet Is à Bella:

”Vi gør det på en lidt anden måde end andre. Der er ikke en franchise-afgift, ikke en omsætningsafgift, og al opstart er i bund og grund gratis,” fortæller Jens Dahmani fra Is à Bella. Franchisetageren skal selvfølgelig stadig betale for ismaskine og andet interiør, og afhængig af, hvor dyrt man køber ind, vurderer Jens Dahmani at man kan komme i gang for omkring kr. 250.000-350.000. Dertil kommer omkostningen til selve lokalet.

På Iværk&Vækst2010 kan du desuden møde koncepterne Moogio, der er et franchise baseret på markiser, persienner, gardiner, mv., og den sociale virksomhed Acutus Team, der står bag Allehånde catering-konceptet, som beskæftiger døve kokke.

Kan man regne den ud på forhånd?

Hvor ville det være rart, hvis man på forhånd kunne se hvilke iværksættere det ville lykkes for, og hvilke der var dømt til fiasko – så kunne man f.eks. starte med at se på sig selv for at finde ud af, om det var besværet værd at gøre forsøget. Men kan man det?

Det spørgsmål er udgangspunktet for Søren Hougaards indlæg på Iværk&Vækst2010. Han beskriver sig selv som seriel og parallel iværksætter, og er desuden business angel og adjungeret professor på CBS. Han har altså både prøvet det selv, og har træning i at vurdere andre iværksættere som investor. ”Og så skriver jeg om det og forsker i det. Derfor synes jeg, det kunne være sjovt at sige noget om, hvad der virker og ikke virker,” siger han, og uddyber: ”Hvor heldig skal man være? Er det altid Kloge Åge der vinder? Kan man regne den ud på forhånd?

Søren Hougaard
Jeg vil forsøge at servere en kondensering af mine erfaringer. Kan man sige, hvem det lykkes for, og hvem det ikke lykkes for?” Mere får vi ikke Søren Hougaard til at røbe på forhånd, men én forudsigelse kan vi forhåbentlig lykkes med: At der er lagt op til et spændende foredrag med inspiration på de store tangenter når Hougaard lukker op for godteposen i Tranquebar Inspirationscafé på Iværk&Vækst2010, fredag formiddag kl. 10.30.

119 udstillere med målrettede tilbud!

På Iværk&Vækst2010 er der noget for ethvert behov - også når det gælder udstillere. 119 stande er indtil videre booket inden for de overordnede kategorier Global business & trends, Growth through networking, Business goes social, E-biz og Short cuts & innovation

Hos revisionsfirmaet BDO står man f.eks. klar til at give de besøgende luft i en fyldt kalender, så de kan fokusere på den virksomhed, de brænder for. BDO kan hjælpe med administrative opgaver som for eksempel regnskab, bogføring, lønadministration, moms og skat. Derudover assisterer firmaet med budgetlægning og handlingsplaner, så kunderne når godt på vej til de mål, de har sat.

På årets Iværk&Vækst vil udstillerstandene være mere åbne for at gøre det nemmere at overskue de mange tilbud. Se hele listen af udstillere her.

Hvordan kommer man fra idé til business?

Det kan du få svar på ved Danfoss Innovation Lab, hvor du bliver udstyret med konkrete værktøjer, der kan sætte skub i din iværksætterkarriere. Vær med til idéudvikling fredag eller deltag i Tips & Tricks workshoppen lørdag.

Læs mere her.
Danfoss Innovation Lab

20 liveopdaterede ekspertblogs

Iværk&Vækst har i samarbejde med Amino.dk oprettet en blog, hvor 20 eksperter blogger om relevante emner, med daglige liveopdateringer. Du kan følge de seneste blogindlæg direkte via forsiden på ivaerk.dk.

Fortsæt din aften i fredagsbaren på La Oficina

Når messen lukker kl. 19 fredag d. 10. september kan du runde aftenen af blot 2 minutters gang fra Forum, på Suomisvej nr. 4. På La Oficina møder du de øvrige udstillere og gæster og fortsætter med at netværke over en kold drink.

Der er også mulighed for at tilmelde dig spisning. Vi serverer en lækker tapasbuffet med bl.a.: Nybagt brød, kæmperejer, røget sværdfisk, tortillas, chorizos, 2 spanske oste samt kaffe/the og kage. Speciel messepris kr. 150,00 som betales ved indgangen (Dankort modtages).

Tilmelding er bindende og sker på: aal@laoficina.dk inden kl. 12:00 fredag den 10/9.  Denne aften er du også velkommen til gratis foredrag og workshops. Se programmet her.
La Oficina
Frameld dig denne e-mail-liste