NYHEDSBREV - NOVEMBER 2016 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 
NYHEDSBREV - NOVEMBER 16
 

Det er DIT VALG!

 
Iværksættere har altid været verdensmestre i at tackle alverdens udfordringer, både de svære, der løses med det samme og de umulige, der tager lidt længere tid.
 
Uanset om du sidder med glædestårer eller opgivende mine efter gårsdagens amerikanske præsidentvalg, så kom op på hesten, sæt næsen i sporet og træf dine egne valg!
 
 

Er kemien i orden? Er dine importvarer lovlige at sælge?

 
Importerer du varer fra lande uden for EU – eller overvejer du at gøre det? Så er det vigtigt, at du har styr på EU's regler for registrering af kemiske stoffer.
 
Ved du, om de varer du importerer – eller overvejer at importere – indeholder kemiske stoffer, som du har pligt til at registrere hos Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA)?
 
Registreringspligten gælder for kemien i en lang række varer. Også nogle, som du normalt ikke forbinder med kemi. Det kan f.eks. være kuglepenne, printerpatroner, vådservietter og fyrfadslys. Det kan også være maskiner, hvor der f.eks. følger olie, maling eller rensevæske med som tilbehør eller reservedele.
 
Mængderne tæller
Kemiske stoffer, der importeres i en samlet mængde på mere end 1 ton om året, skal registreres. Der kan derfor være registreringspligt for de kemiske stoffer, der indgår i mange af de varer, som du importerer fra lande uden for EU.
 
Mængdegrænsen på 1 ton om året gælder ikke selve varerne, men den samlede mængde af det kemiske stof, der indgår i varerne. I den sammenhæng er 1 ton ikke ret meget. Det svarer f.eks. til 50.000 fyrfadslys eller 200.000 vådservietter.  
 
Vigtige skæringsdatoer
Hvis du importerer mere end 1 ton om året af et registreringspligtigt stof, som ikke er forhåndsregistreret, så skal stoffet registreres omgående.
 
Hvis du derimod vil begynde ny import af varer, der indeholder stoffet i en samlet mængde på mindre end 100 tons om året, så kan du forhåndsregistrere stoffet inden for de første 6 måneder og derved få fristen udskudt til den 31. maj 2018. Forhåndsregistreringen skal dog ske inden den 31. maj 2017.  
 
Registrer kemien nu!
Arbejdet med at registrere stofferne kan tage meget lang tid. Er dine importvarer omfattet af reglerne, skal du derfor i gang med arbejdet nu. Tjek reglerne nu på registrerkemien.dk. Her kan du også læse om, hvordan du griber arbejdet an.
 
 
 

Ugens udvalgte iværksætterevents – anbefalet af Iværk&Vækst

 
Det vælter sikkert også ind med invitationer til et utal af iværksætterevents i din indbakke og det er kropumuligt at være med til dem alle.
 
For at hjælpe dig på vej i eventjunglen, sætter vi derfor fokus på et udvalgt event, anbefalet af Iværk&Vækst, i hvert nyhedsbrev. I anledning af GEW (Global Entrepreneurship Week) bringer vi i denne uge tre!
 
Vil du møde en stjerneparade af Danmarks mest succesfulde iværksættere, der alle stiller op for at støtte Dansk Røde Kors, så har du muligheden den 28. november, hvor GoRed Seminar løber af stablen i Falconer Salen i København.  
 
Og hvad kan du så opleve?
 
Christian Stadil (Hummel) åbner dagen med god Business Karma. Theis Søndergaard fortæller om at revolutionere vinindustrien, Mads Peter Vejby om at angribe markeder så forskellige som telefoni, online spil og parkering. Jesper Buch (Just-eat.com) lukker dagen under overskriften; Whatever it fucking takes.
 
Derudover kommer også adfærdsforsker Mikkel Holm Sørensen, Mofibos Morten Strunge og Zendesks Morten Primdahl og mange flere. Til at styre det hele har vi Morten Resen.
 
Du kan se mere lige her: www.gored.dk.
 
Og det bedste af det hele er, at det alt sammen går til velgørenhed. Eventet er en del af Klub 10, som arbejder på at samle penge ind til fordel for Røde Kors.
 
Foruden en fantastisk spændende og inspirerende dag, støtter du altså også et godt formål. Jakob Jønck (Endomondo), Tommy Ahlers (Podio) og Søren Kristensen (Athena) er alle medlemmer af Klub 10 og initiativtagere til eventet.
 
Som modtager af Iværk&Vækst nyhedsbrev kan du lige nu købe en iværksætterbillet til arrangementet ved at bruge koden: iværk. Så får du billetten til kun 397,- (normalpris er 749,-). Tilbuddet gælder frem til torsdag d. 17. november.
 
 

Følg stor iværksætter-event gratis via nettet

 
Oplev serie-iværksætterne Frederik Ottesen, Fraser Doherty, Tim Vang, Thor Thorøe og Mads Tvillinggaard Bonde gratis via GURUDAGEN’s Live-stream på Facebook eller GURUDAGENS hjemmeside.
 
Den 15. november 2016 kl. 15.00-18.00 sendes live fra GURUDAGEN, hvor du udover indlæg fra ovenstående iværksættere kan se frem til debatter og foredrag med anerkendte ledere som Hanne Lindblad, Nikolaj Stagis, Christian Bason og Julie Kjær-Madsen. Åbningstaler ved H.K.H. Prins Joachim og Troels Lund Poulsen.
 
Dagens værter er Anja Steensig Holmbäck og Jonathan Løw. Musikalsk underholdning med Andrea Lykke Oehlenschlæger.
 
Læs mere og følg eventet LIVE og GRATIS via www.gurudagen.live,eller Gurudagen LIVE-stream på Facebook: https://www.facebook.com/events/780912518678137/
 
 

 Vær med til at løfte statistikken over kvindelige iværksættere

 
Lederne lægger d. 19. november hus til Women’s Entrepreneuship Day. Iværk&Vækst støtter initiativet, er medsponsor og deltager også som ordstyrer på en af debatterne, der har markante iværksætterildsjæle i panelet.
 
Mød Ada Stein, ambassadør for WED Danmark, i denne lille introduktionsvideo herunder og læs mere om de øvrige deltagere og program på: https://www.conferize.com/womens-entrepreneurship-day-denmark
 
 
 

 Gratis arbejdsplads til grafiker ildsjæl

 
Iværk&Vækst har 2 ledige arbejdspladser i en kort periode. Den ene vil vi gerne stille gratis til rådighed for en skarp grafiker, som gerne vil give en hjælpende grafisk hånd i ny og næ.
 
Kontakt os på tlf. 21207585. 
 
 
 Følg os på Facebook!

 
Iværk&Vækst | Tlf. +45 24 40 13 70
info@ivaerk.dk - www.ivaerk.dk