NYHEDSBREV - NOVEMBER 2016 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 
NYHEDSBREV - FEBRUAR 17
 

Black or white?

 
250 iværksættere er ved at finde de hvide festgevandter frem til årets White Party, der er den festlige kulmination af en uges intensiv iværksætter bootcamp i godt selskab med 25 knivskarpe mentorer i Sydspanien.  
 
Fra en travl Jesper Buch lyder dagens melding: ”Vi er overvældet over den store interesse for Seedster2, som har betydet, at vi flere gange har måtte bede hotellet om at få flere værelser. Yngste deltager er 18 år og ældste 72, så feltet spænder bredt og folk kommer ikke bare fra alle dele af Danmark, men også fra andre dele af verden, sågar én fra Filippinerne. Jeg glæder mig også til at møde deltagere fra Seedster1, som har valgt at gentage succésen”, afslutter Jesper Buch.  
 
Sidder du og ærger dig over, at du ikke fik booket plads, så kontakt info@seedster.dk og hør om der fortsat er ledige pladser. Seedster 2 kører fra 26/2 til 5/3.
 
 

Food Entrepreneurs på sort arbejde

 
Mens der varmes op til White Party på Seedster i Spanien, er vi også helt oppe på lakridserne i Danmark. Samme dag, lørdag d. 4. marts, hyldes de innovative fødevareproducenter, der har udviklet kvalitetsprodukter med smagen af lakrids i årets ”The Taste of Liquorice Award”. Michelinkokken Francis Cardenau, der selv er sprunget ud som iværksætter efter 45 år som kok og medejer af Umami og Mash-imperiet, sidder med i dommerpanelet og overrækker vinderprisen.  
 
Det er samtidig en hyldest til smagen af lakrids i både det søde og salte køkken og derfor afholdes løjerne i Webers smukke pakhus, hvor de åbne køkkener inviterer til, at man selv kan få fingrene i lakridsen. I partnerskab med lakridskongen Johan Bülow og Weber Grill Academy har vi skabt en 2 timers ”forestilling”, hvor alle sorte sejl er sat til for at præsentere det bedste, det nyeste og de største ildsjæle indenfor lakridsuniverset.  
Der lukkes kun 150 gæster ind til hver forestilling og vi glæder os til at byde velkommen til 1.000 gæster over weekenden, til at lægge hus til en international pressetur og til at åbne op for nysgerrige food entrepreneurs og andre med interesse for innovative produkter.  
 
På forestillingen lørdag d. 4/3 kl. 16.45-18.45 har vi reserveret et samlet antal pladser, så du samtidig kan benytte lejligheden til at netværke med andre madglade iværksættere. Pladserne bookes via linket her – efter først til mølle princippet.
 
 

Hatten af for Hattesen

 
Blandt de udvalgte aktører på årets Lakridsfestival er Hattesens Konfektfabrik fra Ærø. Claus Hattesen sad en vinteraften for nogle år siden og havde lige åbnet en pose klassisk lakridskonfekt. Han undrede sig over, at de gule og røde runde med kokos og lakrids i midten smagte fuldstændigt ens. Hvad nu hvis, man i stedet arbejdede med naturlige aromaer og kunne skabe et kvalitetsprodukt?
 
Claus har i flere år arbejdet på at udvikle en økologisk lakridskonfekt, der nu findes i 9 varianter. Den er håndlavet efter gamle traditioner og baseret på de fineste råvarer, frysetørrede bær og frugter samt naturlige olier og aromaer. Rapsolien og honningen kommer fra Ærø. Hele kongstanken bag er mindre sukker og mere smag!
 
Hvad har været den allerstørste udfordring? ”Det har helt klart været at knække koden til den rette konsistens. Qua vores erfaring med at lave økologisk kvalitets is gennem flere år, har vi godt styr på selve smagsdelen og helt enkelt handler det om, at sørger du for, at der kommer gode råvarer ind, så kommer der også god kvalitet ud i den anden ende. I en hel måned kogte vi lakrids igen og igen for at ramme den rette opskrift. Man græder lidt hver gang, der ryger 30 kg lakrids i containeren.”
Lige nu foregår produktionen på bedste iværksættermanér i ismejeriets lokaler. Der er indrettet et midlertidigt kontor i Hattesens sommercafé og fiskerestauranten, som også er en del af ”familieimperiet”, der er blevet omdannet til pakkeri.
 
Mission accomplished, når det gælder første step, hvor det handlede om at teste produktet af hos kunderne. I første omgang blandt indkøberne til delikatessebutikkerne og d. 4. og 5. marts blandt forbrugerne på årets lakridsfestival.
 
Claus er bevidst om, at dette kan blive starten på et globalt eventyr og de første investorer har da også meldt deres interesse. ”Hjertet skal med og vi vil bibeholde produktionen på Ærø, så nu tager vi lige ét skridt ad gangen” afslutter en travl Claus Hattesen midt i lakridskonfektproduktionen.
  
 
 
Få et kig ind i konfektværkstedet.
 

Gik du glip af forpremieren på årets iværksætterfilm

"The Founder"?

 
Indrømmet: Hvis ikke lige man er bosat i København, var det lidt svært at gøre brug af invitationen til årets iværksætterfilm.
 
Vi har derfor fået mulighed for, i samarbejde med United Pictures International, at sætte 4 x2 billetter på højkant til iværksættere på Fyn og i Jylland. For at deltage i konkurrencen på facebook, skal du indsætte navnet på den by, du bor i samt gerne tagge den person, du gerne vil invitere med og begrunde hvorfor. Vi trækker vinderne på fredag d. 24/2 kl. 12.  
 
Få en appetizer på filmen via traileren her:
 
 

Vil du møde superligaen i salg og markedsføring?

 
Hvis du trænger til at få trænet musklerne blandt de bedste, kan du stadig nå at booke billet til ”The Summit” med sværvægterne indenfor de to altafgørende discipliner: Salg og Markedsføring. Det stærke mix af danske og internationale speakers tæller bl.a. Brian Mayne, der tidligere har gæstet Iværk&Vækst og som er en af vores favoritter.  
 
Brug koden: Summit-Ivaerk ved tilmelding og få en ekstra Iværk&Vækst bonus i form af 2 billetter til en valgfri Fyraftens workshop.
 
Det kunne være til ”Kunsten at overbevise” med fokus på autentisk gennemslagskraft med Matthias Grüttner og Andreas Bo eller ”Mental doping er tilladt” med Mette Bloch og Ulrik Lynge. Du kan læse mere om fyraftens workshops her
 
 
 Følg os på Facebook!

 
Iværk&Vækst | Tlf. +45 21 20 75 85
info@ivaerk.dk - www.ivaerk.dk
 
Tak til Ubivox for sponsorat af nyhedsbrev