NYHEDSBREV - SEPTEMBER 2018 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

Iværk&Vækst – iværksætteri i øjenhøjde

Anbefalinger, portrætter og genveje til 4 x K: flere Kunder, Kompetencer, Kontakter og Kapital

Næste Iværk&Vækst LIVE er ”Food Entrepreneurs Summit”, januar 2019. Vi løfter sløret i næste nyhedsbrev.

 

Dessertfestivalen ”Det søde køkken” inviterer Food Startup til at teste sit marked.

Har du verdens bedste produkt eller koncept indenfor det søde køkken, som du gerne vil præsentere og teste af overfor din målgruppe, inviterer Dessertfestivalen ”Det søde køkken” en StartUp med på premiereudgaven d. 20. og 21. oktober.

Du kommer i godt selskab med nogle af de etablerede spillere, bl.a. Summerbird og Konditorlauget og festivalen afholdes hos Weber i deres skønne pakhus på Østerbro.

Kontakt Eva Vedel på ev@expoviva.dk eller tlf. 21207585 inden d. 21. september og fortæl kort om dit produkt eller koncept.

Den udvalgte får besked mandag d. 24. september og får stillet en stand til rådighed u.b.

 

En hund efter gourmetmad

Det startede med en brainstorming mellem to gode venner den 1. januar og nu sælger de kvalitetshundefoder på abonnementsbasis til 2000 hundeglade venner hver måned.

Christian Yding og Mads Gleitze Smith er begge af hundefamilier og ved, at det er en jungle at finde rundt i de mange foderprodukter og kender kun alt for godt til bøvlet med at slæbe hundefoder hjem uge efter uge.

Og hvordan sikrer man sig, at kvaliteten er i top, at produktet har den rette ernæringsværdi og er tilpasset ens egen hund og ikke mindst, at hundefoderet også falder i god smag hos de firbenede?

Det besluttede de to venner sig for at knække koden på og nu ryger der 7.000 kg super premium hundemad efter egne specialopskrifter over disken hver måned. De har sågar, med hjælp fra en dyrlæge og ernæringsekspert, udviklet specialfoder til allergihunde, seniorhunde med ledproblemer og hunde, der døjer med vægten.

Selv nøjes de med flade leverpostejsmadder og nul løn for at kunne kaste al indtjening ind i udviklingen af deres nye fælles kæledyr Vuffeli.dk.

”Vi vil gerne være en førende aktør, i første omgang i Danmark og kan vi få bare 10-15% af landets 650.000 hunde og deres ejere som kunder, er vi godt i gang”, udtaler den ene af stifterne, Christian Yding.

”Vores største udfordring lige nu er at følge med, at tilpasse lageret og at holde produktionen kørende i Belgien. Vi ved, at vi har ramt noget rigtigt og der er ingen grænser for, hvad dette kan udvikle sig til.

Det bedste er helt klart at opleve den store kundetilfredshed hos hundene og deres ejere. F.eks. var vi på besøg hos en kennel på Falster, og oplevede, at hunde, der normalt aldrig rører tørfoder, var helt euforiske over vores produkter. Der blev spist op!” fortsætter Christian.

Det er godt med tilfredse kunder, men hånden på hjertet, så kan I vel ikke undgå at miste kunder, når hunden dør? 

”Jo, det sker selvfølgelig og det er jo dybt tragisk for familien, så derfor sender vi også en Interflora kondelencehilsen til vores medlemmer, da vi selv ved hvor ondt det gør at miste et firbenet familiemedlem”, tilføjer Christian Yding.

Top kundeservice! Mon ikke det giver pote?

Er du også en hund efter gourmetmad, kan du læse mere her: vuffeli.dk

Christian Yding og Mads Gleitze Smith med hunden Flemming Vuffeli i midten

 

Danmark i madeliten

Danmark er blevet en smeltedigel for nyskabende fødevarekoncepter, kvalitetsbevidste madproducenter, unikke foodtrucks og madoplevelser i verdensklasse. Innovationskraften på den danske madscene er enorm og i stærk vækst og behovet for at finde de rette kunder og samarbejdspartnere er større end nogensinde.

Derfor inviterer vi indenfor i det første globale showroom for Food Entrepreneurs, hvor du kan præsentere dit firma og dine produkter overfor importører, forhandlere, leverandører, kunder, investorer og andre madiværksættere i hele verden.

Hvem kan være med?

Madiværksættere, fødevarevirksomheder, leverandører, forhandlere, konsulenter, organisationer, investorer og øvrige interessenter, der kan bidrage til at fyre op under en madbranche i rivende vækst.

Læs mere her og ansøg om optagelse her!

 

Kan man både være en kommerciel ildsjæl og en frelsende engel?

Det er blevet en hel folkesport at investere i Startups og hånden på hjertet, så er der heller ikke megen spas ved at have døde penge stående på bankbogen eller liggende i madrassen. Og jo, der er faktisk alternativer til at kaste sparepengene efter en pensionsordning.
 
Flere og flere har indset, at det giver dobbeltmening, når erfarne erhvervsfolk byder ind med både brancheerfaring, spidskompetencer og en check og sætter sig med omkring bordet i en nystartet virksomhed med vækstpotentiale. Dels har man som investor selv mulighed for at gøre en mærkbar forskel på et område eller i en branche, som man brænder for og så har man både indflydelse og indsigt i, hvordan pengene investeres. Og fremfor alt kan man være med til at bane vejen for en virksomhed, der fortjener endnu mere succes. 
 
At fejre succeser med andre er større end at fejre dem alene, ligesom fiaskoer fylder mindre, når de deles af flere.
  • Hvordan kommer man i gang?
  • Hvordan bliver man præsenteret for de virksomheder, man gerne vil investere i?
  • Hvordan sætter man ”prisen på grisen”?
  • Skal man investere alene eller sammen med andre?
 
Vores gode samarbejdspartner Key Stones åbner dørene for nye i netværket for kommercielle ildsjæle og inviterer til næste startkursus d. 20. september med introduktion til Danmarks største netværk for virksomhedsbyggere. Så du kan nå det endnu!
 
Startkursus, 12 måneders medlemskab (med adgang til kurser, cases, Business Angel årsmøde m.v.) og håndbogen Angel Business til en pris på  kr. 4200,- eks. moms (og med 3 mdr.’s fortrydelsesret).
 
Mødet afholdes på Scion DTU d. 20/9 kl. 15-17.  
 
Læs mere og tilmeld dig her!
 

Richard Branson gæster Danmark i 2019

Jo, den er god nok. Det karismatiske iværksætterikon Sir Richard Branson kommer til Danmark og bliver en del af business konferencen Awaken Business Summit 2019.
 
Jane Graham, der er kvinden bag konferencen, har i mange år drømt om at arrangere en ”State of The Art” Business konference med internationale talere målrettet erhvervslivets top og dem, der drømmer om at nå derop.
 
Nu er det lykkedes at sætte det ultimative hold af verdensledere, verdensklasses influenter og forretningsfolk med global succes. Med Richard Branson i spidsen, åbnes der op for to dage med fuld blus under alle motivationskedler. Peptalks, skarpe budskaber, nye værktøjer, workshops, mingling og netværksmiddage er hovedingredienserne i de to intensive dage, hvor konferencen finder sted.
 
Tivoli Congress Center danner rammen og datoerne er 20. og 21. marts 2019.
 
Billetpriserne er i den høje ende, men hvem ved, hvornår Branson & Co. kommer på disse kanter igen?
 
Se hele programmet og book billet her!
 
 Følg os på Facebook!

 
Iværk&Vækst | Tlf. +45 21 20 75 85
info@ivaerk.dk - www.ivaerk.dk
 
Tak til Ubivox for sponsorat af nyhedsbrev