NYHEDSBREV - NOVEMBER 2018 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
 

  Det er aldrig for tidligt eller for sent at blive iværksætter

”Iværksætteri skal ind med modermælken” og ”Iværksætteri skal på skoleskemaet”! Gårsdagens fejring af de bedste og mest innovative forretningsidéer præsenteret af 7000 børn og unge under Danish Entrepreneurship Award, er en fantastisk manifestation af, at det aldrig er for tidligt at gå i gang.  

Men det er heller aldrig for sent! Og nogle er slet ikke til at stoppe, når først virkelysten har bidt sig fast.

Det er musikeren, komponisten og iværksætteren Bent Fabricius et rigtigt godt eksempel på. Han er manden, der har lavet business siden 1950 og nærmest har skrevet musik til hele Danmarks historie og stadig har projekter i støbeskeen. Glæd dig til at dykke ned i det store interview i magasinet Bizz Up, der netop er kommet på gaden.

Du kan også glæde dig til at læse om Jacob Risgaard, der er manden bag Coolshop og om at succes kommer af flid og evnen til at udfordre det ordinære.  

Få også historien om Cold Hawaii Vildmarksbad eller bliv klog på, hvordan Peter Michael Oxholm Zigler fra Autobutler satte autobranchen i bevægelse.

Læs hele magasinet online her!

P.S. I næste magasin kan du glæde dig til at læse om Food Startups – v. Iværk&Vækst.

 

Til alle webshopejere:
Kom Kemikalieinspektionen i forkøbet

Alle produkter i din webshop kan være omfattet af kemikalielovgivningen. Fra legetøj og kosmetik til byggevarer og rengøringsmidler. Har du svært ved at finde ud af, hvad der gælder for dine produkter, så har Miljøstyrelsen lavet en tjekliste til dig med de vigtigste ting, du skal vide.

Driver du en webshop, så skal du kende reglerne i kemikalielovgivningen for de produkter, du sælger. Det gælder ikke kun produkter som maling, sprøjtemidler og rengøringsmidler, som man normalt forbinder med kemikalier. Lovgivningen gælder også for varer, som fx kosmetik, festartikler, kontorartikler og legetøj, der også kan indeholde skadelig kemi.  

Du skal altså være opmærksom på, om der er forbudte stoffer i dine produkter og om der er særlovgivning for produktgruppen. Hvis du markedsfører og sælger varer fra leverandører/grossister i EU, så er det dit ansvar at overholde de regler, der gælder for forhandlere/distributører. Køber du selv varerne hjem fra leverandører i lande uden for EU, så skal du også overholde de regler, der gælder for importører.  

En anden vigtig regel er, at hvis et produkt har faremærker på etiketten, så skal information om produktets farlighed også fremgå i webshoppen.  

Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion laver løbende stikprøvekontroller i både fysiske butikker og på webshops for at tjekke om kemikaliereglerne bliver overholdt.  

webshopkemi.dk kan du finde mere information om hvilke regler, der gælder for dine produkter, og hvordan du overholder dem. Her finder du også en tjekliste, som du kan downloade.  

 

Du kan ikke det hele selv

Som iværksætter skal man være både blæksprutte og multitalent, en kloning af et A og B menneske og helst kunne nøjes med få timers søvn og at kunne leve på en sten. Det går bare ligesom lidt hurtigere, bedre og sjovere, når man enten er flere i samme båd til daglig eller allierer sig med gode sparringspartnere og sørger for at få ladet energidepoterne op.  

Trænger du til et energiboost i din forretning, er det måske i år, at du skal glæde dig selv med en Seedster Bootcamp i julegave? For fjerde gang ruller Jesper Buch & Co. årets skarpeste bootcamp ud i Sydspanien d. 3.-9. marts 2019. 350 iværksættere, 50 mentorer, inspiration, workshops og one2one møder.

Bootcampen plejer at sidde lige i skabet og det er vist kun løftet om bedre vejr end i Danmark, der ikke er helt vandtæt! Du kan se hele programmet, alle mentorerne og booke din plads her!

 

Hvem skal være årets dansker?

Der bliver uden tvivl kamp til stregen, når man ser det imponerende felt af nominerede.

Det er glædeligt, at kandidaterne afspejler så stor diversitet i både alder, branche og køn og at man hylder præstationer indenfor både sport, kultur, litteratur, erhverv, socialt arbejde m.v.

Mr. Iværksætter Jesper Buch (der lige har fået oversat sin bog til engelsk) er blandt de nominerede med denne motivation: Jesper Buch er nomineret til årets dansker for at gøre iværksætteri og startup kulturen til en folkesag i funktionær- og lønmodtagernationen Danmark.  

Hvem vil du stemme på som årets dansker? Stem her!

 

Hvor skal du holde julefrokost?

I næste nyhedsbrev samler vi forslag til årets bedste julefrokoster for selvstændige og iværksættere.

Vi modtager gerne tips på info@ivaerk.dk  

 

Er du på vej ud i nyt lejemål?

Ved årsskiftet er det højsæson for skift at kontorlokaler.
Men hvor er det mest hensigtsmæssigt at flytte ind?
Vi viser dig vejen til de bedste kontorfællesskaber og startup miljøer i decembers nyhedsbrev.

Vi modtager gerne tips på info@ivaerk.dk

 
 Følg os på Facebook!

 
Iværk&Vækst | Tlf. +45 21 20 75 85
info@ivaerk.dk - www.ivaerk.dk
 
Tak til Ubivox for sponsorat af nyhedsbrev