NYHEDSBREV - NOVEMBER 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
NYHEDSBREV - 14. november 2019
 

Skal din virksomhed i FÆNGSEL eller på FILM?

Win – Win – Win og så lige et ekstra lag Win.
 
Det er ingen hemmelighed, at kreative iværksættere og kulturmagere tiltrækkes af historiske bygninger og områder, der med sin særlige historie, rustikke indretning, unikke beliggenhed eller anden specielle kant, indeholder potentialer, som andre kan have svært ved at få øje på. 
 
Som regel er det de kreative erhverv, der er first movers og ikke bare kan få en historisk bygning, men et helt kvarter eller område til at blomstre. Desværre ender det ofte i kortvarige ”ægteskaber”, fordi områderne netop hypes og derfor bliver ekstra attraktive for developere. Huslejen ryger i vejret eller også ryger man helt ud, fordi der skal gøres plads til mondæne boliger og dyrt erhvervsbyggeri. 
 
Når det lykkes at bevare de langvarige og lykkelige ”kulturægteskaber”, så skyldes det vedholdende ildsjæle og fremsynede kommuner, der tør satse stort og langsigtet på kulturen og de kreative erhverv. 
 
FÆNGSLET i Horsens og FILMSTATIONEN på den gamle Værløse Flyvestation har været særligt vakse ved havelågen og haft det lange lys på fra start.  Udover at være hhv. et kulturfyrtårn og et omdrejningspunkt for filmproduktion i Danmark, har de begge tilført en kæmpe brandingværdi og et enormt vækstpotentiale i deres respektive byer og har begge formået at skabe dynamiske rammer for at både nye og gamle, små og store virksomheder kan blande blod og udnytte hinandens kompetencer i synergiskabende samarbejder. 
 
 
Filmstationen er i dag blevet en katalysator for kreative erhverv og filmbranchen. Det er også her kulisserne produceres til bl.a. Det Kongelige Teater. 
 
Du kan læse mere om FILMSTATIONEN og dets beboere her.
 
Og FÆNGSLET og de virksomhederne, der bor bag murene her.
 
Er du nysgerrig på, hvordan FÆNGSLET tog sig ud, da Iværk&Vækst inviterede iværksætter udbryderne indenfor til Iværksætterprædikener og Business Boost bag tremmer, så se med i videoen herunder.
 
Siden da har mange virksomheder haft glæde af de fængslende rammer til møder, konferencer og team-building aktiviteter. Du kan også rykke direkte i Fængslet med dit arrangement, se mere her.
 
 
Se også artiklen her.
 

YES – NU er de her igen!

Leder du efter den perfekte advents- eller julegave til iværksætteren, så giver vi dig gode kort på hånden. 
 
Vi har fået genoptrykt det populære Iværksætterspil – de uundværlige dialogkort, som stiller skarpt på de spørgsmål, du bør stille dig selv, når du vil kaste dig ud i Iværksætterdrømmen. 
 
 
Brug dem i undervisningen, i netværksgrupper, sammen med andre iværksætterildsjæle eller som personlige udviklingskort. 
 
Begrænset antal!
 
 

Tro det eller ej

Så stor er forskellen (jf. Nordic Startup Funding), når det gælder adgang til finansiering for virksomheder ejet af hhv. mænd, kvinder og et mix og mænd og kvinder.
 
 
Det er et af de vigtige temaer på Women’s Entrepreneurship Day d. 19/11. Ses vi?
 
 

Nedtællingen er begyndt - Julefrokost for madiværksættere d. 27/11

Det tikker lystigt ind med tilmeldinger og vi glæder os ikke blot til boblende sparring over god mad og det bedste selskab, men også til at vi sammen skal give feedback på nye, spændende produkter.
 
 Følg os på Facebook og LinkedIn!

 
Iværk&Vækst | Tlf. +45 21 20 75 85
 
Tak til Ubivox for sponsorat af nyhedsbrev