NYHEDSBREV - NOVEMBER 2019 Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
NYHEDSBREV - 26. november 2019
 

Iværksætteri er andet end Tech – BUM!

I denne uge citeres rengøringsbossen, løvinden og investor Birgit Aaby i Finans.dk for, at hun aldrig investerer i CBS-drenge, der tror, at de skal ud og være milliardærer i en fart og hellere vil sætte penge i en negleteknikker med en god idé end en selvfed fyr i jakkesæt.
 
”Iværksætteri behøver ikke at handle om at blive rig. Man kan også blive iværksætter for at skabe et dejlig, fleksibelt arbejdsliv, der trækker én ud af hamsterhjulet. En dygtig iværksætter er én, der kan tjene sin egen løn og leve af sin egen virksomhed” udtaler Birgit.
 

Lad os lige aflive et par myter

”Man kan ikke både være en succesfuld iværksætter og en succesfuld mor på samme tid”
 
”Man kan ikke både være en succesfuld iværksætter og have en kort arbejdsuge”
 
”Man kan ikke både være en succesfuld iværksætter og udleve sine rejsedrømme på samme tid”
 
”Man er ikke en succesfuld iværksætter, hvis ikke man har ansatte”
 
”Man er ikke en succesfuld iværksætter, hvis ikke man har en digital virksomhed”
 
Helt ærligt, hvorfor i alverden vælge mellem ”enten eller”, når man kan få ”både og”?
 
”Når jeg møder en mor til fire, som går efter at følge sin iværksætterdrøm, så tænker jeg helt automatisk, at hun har stærke kort på hånden og formodentlig er verdensmester i logistiske udfordringer, mestrer improvisationens kunst, kan holde hovedet koldt, når bølgerne går højt og det personlige overskud ligger lavt, kan agere i kaos, udnytter tiden og ressourcerne bedst muligt og kan jonglere med mange bolde på samme tid uden at miste overblikket”, siger Eva Vedel, Iværk&Vækst.
 
Der findes heldigvis ikke en facitliste på, hvordan det gøres og derfor er det befriende at læse om, hvordan 10 businesskvinder og mødre i vidt forskellige brancher og typer virksomheder og på hvidt forskellige måder har grebet det an – ganske enkelt fordi de ikke ville gå på kompromis eller som Le Gammeltoft fra Heartbeats.dk siger i forordet: ”Vi skal lære vores børn at gå efter det, der gør dem glade – vi skal være et forbillede på, at alle kan gå deres egen vej”.
 
Interviewene, de gode råd, de konkrete redskaber og øvelser, der kan inspirere og guide dig på vej er samlet i bogen ”Businessmor”, der er skrevet af Christine Gouschault, som selv er mor til 4 og glad iværksætter bag virksomhederne nordicdataintelligence.dk og morsbusiness.dk.
 
 
Psst: Det forlyder at Saxo kører ekstra gode tilbud på Black Friday.
 
De 9 øvrige mødre og iværksættere er:
 
Anna Bogdanova, specialist i fysiske forandringsprocesser, forfatter og stifter af sundhedsvirksomheden ”De uimodståelige”.
 
 
Jane Ulsøe, medstifter af Canvas Planner.
 
 
Pia Nissen Tylak, stifter af Spirit Academy og ”The executive spirit Coach” uddannelse (272.198 følgere på fb).
 
 
Birgitte Othel, stifter af Bomærke, Art Director og grafiker.
 
 
Anja Lytzen, Lirum Larum Leg, Online legetøjsbutik og tidl. vinder af e-handelsprisen.
 
 
Louise Ferslev, stifter af Tech virksomheden MyMonii, lommepenge og betalingsapp til børn.
 
 
Birgitte Feldborg, forfatter, underviser og forretningsudvikler for selvstændige.
 
 
Pernille Birkenfeldt, revisor og økonomisk mentor.
 
 
Camilla Mengers, Albi’s Kaffebar og genbrug.
 
 

Det handler ikke om kvoter, men om et kæmpe uudnyttet potentiale

På Women Entrepreneuship Day d. 19/11 handlede det ikke om kønsdebat, men om, hvad der skal til for at få det store uudnyttede potentiale udfoldet, når nu kun 25% af Danmarks iværksættere er kvinder.
 
Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø fra Future Navigator bemærkede da også, at når rigmænd i Saudi Arabien har fokus på kvindelige iværksættere, så er det fordi der er penge i det!
“If you cannot catch the fish, don’t blame the fish” var et af favoritcitaterne fra dagen, der mundede ud i deltagernes konkrete anbefalinger til at ændre kulturen i økosystemet.
 
Et af dem var større fokus på diversitet i rollemodeller og netværk. Den bold dribler vi videre med.
 
 

Hvem er Danmarks største netværksspecialister?

Vi ved det godt! Vejen til succes i både erhvervs- og privatlivet er brolagt med gode relationer.
 
Vi netværker på livet løs, på kryds og tværs og vælger til og fra, men hvordan mestrer man netværksdisciplinen? Hvilke netværk skal man vælge? Hvilken værdi kan du selv tilføre og hvordan netværker du strategisk? Det er en sand jungle at navigere mellem de mange netværk og blive klog på, hvad de forskellige netværk står for.
 
Derfor inviterer Iværk&Vækst til Nytværkskur, hvor du ikke bare får mulighed for at møde nogle af de netværk, der kan hjælpe dig godt i gang og stærkt videre i din forretning, men også kan få ansigt på dem, der kan give dig løbende sparring og ikke mindst få netværkstips fra de største eksperter.
 
 
Vi er ved at sammensætte programmet og vil derfor gerne høre, hvem der er din store netværkshelt? Hvem vil du gerne inspireres af til Nytværkskuren?
 
Hvilke netværk vil du anbefale og hvilke er du selv med i?
 
Del gerne dine anbefalinger her – som tak for din deltagelse, trækker vi lod om følgende netværksbøger:
  1. The Networking Book (50 tips til stærke, strategiske relationer) af Simone Lemming Andersen
  2. Networking – en del af min hverdag (hvordan kommer du i gang og hvordan bruger du networking både erhvervsmæssigt og privat) af Carina Heckscher
I næste nyhedsbrev kan du glæde dig til de bedste (og konkrete) tips til succesfuld networking.
 
 Følg os på Facebook og LinkedIn!

 
Iværk&Vækst | Tlf. +45 21 20 75 85
 
Tak til Ubivox for sponsorat af nyhedsbrev